Tildelt:
Tildelt 150 000 i utviklingsstøtte den 21. juni 2021
Produksjonsselskap:
Truewest as
Produsent:
Kjersti Steinsbø
Sjanger:
Fiksjon

Fire bunadskledde venninner åpner Ekstremsportveko på Voss med et fallskjermhopp. Foran hundrevis av sjokkerte tilskuere dundrer en av kvinnene i bakken. Det viser seg at fallskjermen til den omkomne småbarnsmoren er tuklet med, og drapsalarmen går. Hvem ville henne til livs - og hvorfor?

Tidligere VG-reporter, nå hjemflyttet lokalavisjournalist Agnes Tveit våkner opp fra en yrkesmessig dvale når hun begynner å lete i sin egen ungdomstid etter svar. 

Konsulent Hanne-Lovise Skartveit uttaler: 
“Fallesjuke” er en krimserie etter Randi Fuglehaugs roman om en kvinnelig journalist i slutten av 30-årene som har flyttet tilbake til hjembygda Voss, med Ekstremsportveko og ekstremsportmiljøet som et spektakulært og autentisk bakteppe. Bygda og de lokale karakterene blir fremstilt med kjærlighet og humor, og tema som identitet, tilhørighet og utenforskap gir historien interessante strenger å spille på utover krimplottet. Serieskaperne har en klar visjon for prosjektet, både kunstnerisk og strategisk, og prosjektet har potensial til å nå ut til et større publikum, nasjonalt og internasjonalt.

Manus:
Andreas Søfteland Milde og Kjersti Steinsbø
Regi:
Kjersti Steinsbø
Lengde:
200
Alle tildelinger for prosjektet:
150 000 i utviklingsstøtte den 21. juni 2021

Tildelinger juni 2021