Alternativet med parykker

Vi møter filmskaper Mariken Halle til en samtale om hva hun trenger for å kunne skape det hun vil skape. Viktigheten av selv å kunne bestemme når man går i gang med et prosjekt. Om hvor lett det kan være å gli inn i konvensjoner og om å slippe andre inn i eget kunstnerskap og på hvilken måte. Om å være praktiserende og ikke ventende. Og om hvorfor det er viktig det vi holder på med.
 
Vi får også besøk av filmskaperne Guro Bruusgaard og Magnus Mork som, sammen med Halle og Katja Eyde Jacobsen, driver produksjonskollektivet ALTERNATIVET. De omtaler selv ALTERNATIVET som en ”gjennomføringsstruktur” og vil i denne samtalen dele tanker om hvilke ambisjoner og arbeidsmetoder som ligger i denne strukturen.
 
I løpet av samtalen får vi et gjensyn med Halles kortfilm NO SEX JUST UNDERSTAND (2011) og vi får se klipp fra Alternativets arbeid. I tillegg blir det blir visning av Halles siste langfilm VI ER HER NÅ samme kveld.
 
Moderator: Kalle Løchen

-----

Mariken Halle (født 1982) er filmskaper utdannet på Nordland Kunst og Filmfagskole og Akademin Valand i Gøteborg. Hun har laget kortfilmene TRYGVE MED HJERTET I POSTKASSA,
NO SEX JUST UNDERSTAND og langfilmtrilogien KANSKJE I MORGEN, VERDEN VENTER og VI ER HER NÅ. Fra 2011 -2014 drev hun produksjonsfelleskapet Vapen och Dramatik sammen med Ronja Svenning Berge og Clara Bodén. Siden 2017 har hun vært en del av Alternativet sammen med filmskaperne Guro Bruusgaard, Magnus Mork og Katja Eyde Jacobsen.

----

Guro Bruusgaard er utdannet ved Filmhögskolan i Göteborg. Brusgaards første kortfilm var Verdens ende (2007), om fire mennesker på en øy, hvor hun var både manusforfatter, regissør, fotograf og klipper. Hun skrev manus til og regisserte kortfilmen Sirkus (2010), en nær skildring av en ung kvinne på byen, og med den vant hun Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad. Guro Brusgaard har vært klipper på en serie kortfilmer i regi av svenske Fijona Jonuzi, som var hennes medstudent ved Filmhögskolan: Juni (2007), Girl (2011), Astrid (2012) og Den störste (2017). Guro er nå i etterarbeid på sin første spillefilm HAN som skal ha premiere i 2021.

-----

Magnus Mork (f.1978) er utdannet i Media Arts ved University of London og i filmregi ved Filmhögskolan i Gøteborg (nå Valand). Han har laget et knippe kortfilmer bl.a. Gullstolvinneren Kompisar og Burger som vant pris på Sundance. Siden 2017 har han drevet produksjonskollektivet Alternativet sammen med filmskaperne Mariken Halle, Guro Bruusgaard og Katja Eyde Jacobsen i Oslo. Hans siste kortfilm Skogen er produsert av Alternativet