Sted: Fretheim Hotel, Flåm
Tid: 28. mars kl. 12:00- 29. mars kl. 14:00
For reisetips, se informasjon her

Ferdig program (PDF) med deltakerliste finner du her

Vi gleder oss til intensiv nettverksbygging og faglig påfyll!

Alt program, utenom parallellsesjonen POINT OF HEARING: WORKSHOP MED GISLE TVEITO fredag kl 10:45, er i FRETHEIMSALEN

 

PROGRAM

Torsdag 28. mars

12:00
Velkommen

12:15
Filmvisning: "The Bear" (19’)
Møt Johannes Stjärne Nilsson

unnamed 5 

 Foto: Nils Bergendal

Gjennom samtale og klipp dykker vi inn i de kreative prosessene til den prisbelønte, svenske filmkunstneren Johannes Stjärne Nilsson. Hans filmer har fått oppmerksomhet over hele verden og vunnet en rekke internasjonale priser. Mange av filmene har Stjärne Nilsson laget sammen med Ola Simonsson, blant annet ”Music for One Apartment and SixDrummers” og ”Sound of noise", som begge var i Cannes. Nilsson og Simonsson startet, og spiller i, musikkgruppa Six Drummers, som figurerer i en rekke av filmene, i tillegg har Nilsson laget en rekke reklamefilmer, musikkvideoer, og stått for ulike live events med de seks trommeslagerne. Alt sammen veldig morsomt, og gjort med en sylskarp observasjonsevne og enestående sans for absurde opptrinn og detaljer. Nå er han aktuell med den absurde og komiske ”The Bear”, en co-produksjon med norske Motlys, hvor vi møter Ingrid Bolsø Berdal i rollen som en kvinne som faller utenfor samfunnet – på så mange måter. Her undersøker Stjärne Nilsson, sammen med sine kunstnerkollegaer, grenselandet mellom mennesket og dyret i oss.
Moderator: Kalle Løchen

13:30
Kaffepause

13:45
Prosjekter på vei
Kompendium as
Nina Knag
Chezville as
ITV Studios Norway as
Pandora film as
Isme Film as
Smau Media as

14:45
Lunsj

15:45
Prosjekter på vei
FIMfilm as
Ufoh film
Hæfa as
PackshotLab as
Mediedel as

16:15
Point of Hearing

Gisle Tveito
Hvordan kan man forsterke historiefortellingen med å veksle mellom forskjellige lydstrategier som f.eks. konkret og subjektiv, betraktende og involverende? Gisle Tveito gir oss innblikk i hvordan han jobbet med lyddesign på filmer som bla. ”Oslo, 31. august” og ”Ut og stjæle hester” Her møter vi en av Norges fremste og utradisjonelle kunstnere innen lyddesign.

17:15
Kaffepause

17:45
Vi snakker med NRK Drama
Med: Marianne Furevold-Boland, Executive Produsent NRK Drama.
Moderator: Lars Skorpen (filmkonsulent, Filmkraft Rogaland)

18:15
Bli med inn i de kreative prosessene til filmskaper Geir Henning Hopland

Unknown

Foto: Eirik Evjen/ Misofilm (fra innspillingen av Frikjent) 

I denne samtalen får vi innblikk i idé- og konseptutviklingen som ligger bak noen av de mange filmene og seriene bergenseren står bak. Vi snakker blant annet om den helt ferske serien ”Magnus” (2019) for NRK og det kreative samarbeidet mellom Hopland og Vidar Magnussen, samt om dramaserien ”Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet?” (2011) og novellefilmen ” Skrivesperre & kunstneriske ambisjoner & om en hund som må bøte med livet på grunn av summen av de to” (2011).
Moderator: Kalle Løchen

19:00
Programslutt

20:00
Felles middag

Fredag 29. mars

09:00
Prosjekter på vei
Tinde film as
Two Cathedrals as
Aldeles as

09:30
Vi snakker med dokumentarfilmkonsulent Eirin Gjørv og kortfilmkonsulent Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen om NFIs nye kunstneriske kvalitetskriterier. Moderator

10:00
Kaffepause

10:30
Stunt, fra planlegging til gjennomføring

Kristoffer jan 2016
Kristoffer Jørgensen har jobbet med stunt siden 1995, i Norge og internasjonalt, og har bl.a vært stuntkoordinator på mer enn 20 spillefilmer. Internasjonalt har han hatt ansvaret for stuntsekvenser på originale produksjoner for både Netflix, HBO og BBC. Han har base i Tromsø, hvor han driver stuntteamet Arctic Action. Han vil fortelle om stuntyrket generelt og hva slags muligheter stunt åpner for i en film- eller TV-produksjon. Han vil særlig snakke om ting å tenke på fra regi- og produsentsiden når man skal planlegge og gjennomføre en stuntsekvens, for best mulig resultat - kunstnerisk, økonomisk og sikkerhetsmessig.

11:15
Kaffepause

11:30
Søstre
Silje Salmonsen og Arild Østin Ommundsen har manus og regi sammen på spillefilmen «Søstre» (arbeidstittel), og hovedrollene spilles av døtrene Vega og Billie. Salomonsen og Ommundsen gjorde opptakene på Hovden sommeren 2017, og har i etterkant jobbet med manus og finansiering. Det er en utradisjonell tilnærming til spillefilm, og produsent Gary Cranner og regissør Silje Salomonsen kommer til Vestlandstreffet for å snakke om prosessen.
Moderator: Kalle Løchen

12:15
Vi snakker med Vestnorsk filmsenter, Filmkraft Rogaland og Mediefondet Zefyr.
Med: Stine Tveten, Ingvild Bjerkeland og Magnus Thomassen.
Moderator: Sigmund Elias Holm (Vestnorsk filmkommisjon)

Parallellsesjon
10:45 - 12:45 i FLÅMSDALEN 1

POINT OF HEARING: WORKSHOP MED GISLE TVEITO
Gisle Tveito vil i tillegg til sitt foredrag i plenum holde en workshop på Vestlandstreffet. Her går Tveito mer i dybden på de temaene han tar opp i plenumsforedraget og gir et mer detaljert innblikk i sine arbeidsmetoder.

12:45
Takk for denne gang!

13:00
Lunsj

----------

Mer om enkelte av bidragsyterne i programmet:

Johannes Stjärne Nilsson har en Master of fine arts fra Konstfack i Stockholm. Han jobber både som produsent og regissør og er medeier av Kostr-Film. Han har sammen med Ola Simonsson laget et 20 talls filmer, en serie og en spillefilm som har vært vist over hele verden. De har blant annet vært i Cannes med kortfilmene "Nowhere man" (1996), "Music for one Apartment and Six Drummers" (2001) og "Woman and gramophone" (2006) og spillefilmen "Sound of noise" (2010).

Mer om Johannes Stjärne Nilsson
Mer om Kostr-Film

----

Gisle Tveito

Siden 1989 da han gikk fra musikk til filmlyd har Gisle Tveito vært opptatt av å eksperimentere og utnytte potensialet som ligger i lyddesign for film.

Som en av Norges fremste lyddesignere har han arbeidet med Golden Globe-nominerte filmer og filmer i konkurranse på Berlinalen og i Cannes. 
Med stor kunstnerisk integritet og musikalsk lekenhet har Tveito laget musikk av brannapparater og eksistensiell uhygge av elektriske tannbørster. -Alt for å hjelpe oss erfare hvordan verden oppleves når alt er svart, og hvordan det kan høres ut når en flokk hester løper forbi deg.

----

Geir Henning Hopland er en norsk manusforfatter og regissør fra Bergen. Hopland startet sin karriere i Ung-redaksjonen i NRK og har vunnet flere priser ved internasjonale filmfestivaler, blant annet Beste nordiske kortfilm for FORFALL i 2002 under Göteborg filmfestival. Han har regissert og skrevet manus til TV-serien BUZZ ALDRIN, HVOR BLE DET AV DEG I ALT MYLDERET, etter en roman med samme tittel av Johan Harstad. Serien ble nominert til Gullruten ni ganger, deriblant for beste regi og manus. Hopland har også regissert syv episoder av LILYHAMMER og vært konseptuerende regissør på FRIKJENT. I 2017 var Hopland i Sverige som konseptuerende regissør på ADVOKATEN, en Viaplay-originalserie, der konseptet er utviklet av Broen-skaper, Hans Rosenfeldt. Hopland har nylig regissert MAGNUS, en overnaturlig thrillerkomedie med Vidar Magnussen i hovedrollen.

Les mer om Geir Henning Hopland

----

Kristoffer Jørgensen har jobbet med stunt siden 1995, i Norge og internasjonalt, og har bl.a vært stuntkoordinator på mer enn 20 spillefilmer. Internasjonalt har han hatt ansvaret for stuntsekvenser på originale produksjoner for både Netflix, HBO og BBC. Han har base i Tromsø, hvor han driver stuntteamet Arctic Action. 

Les mer om Arctic Action

------

Mer om filmen "The Bear" som vises torsdag 28. mars kl. 12:15:

The Bear, 2018 (19’)
En kvinne midt i karrieren går en dag lei av å være menneske, skaffer seg bjørnekostyme og emigrerer til villmarka. Men når sivilisasjonen henter henne inn, må hun velge hvilken verden hun vil tilhøre. En film om en lengsel etter å være noe annet.
Regissør og manusforfatter: Johannes Stjärne Nilsson
Produsenter: Johannes Stjärne Nilsson, Katja Brigge
Produksjonsselskap: Kostr-Film AB
Co-produsent: Yngve Sæther, Motlys AS
Med: Ingrid Bolsø Berdal, Björn Friberg, Pelle Öhlund

------

Om Vestlandstreffet

Vestlandstreffet er en viktig møteplass for filmbransjen i regionen. Her samles filmskapere, filmorganisasjoner og finansiører på̊ tvers av sjangre, formater og fylkesgrenser. Vi får presentert ferske film­ og tv-prosjekter fra hele regionen, og høster inspirasjon fra nasjonale og internasjonale foredragsholdere. Det er en verdifull arena for å utveksle erfaringer, diskutere behov og utfordringer, og legge strategier for videre samarbeid.

Vestlandstreffet har tidligere besøkt Florø (2010), Molde (2011), Ullensvang (2012), Voss (2013), Kristiansund (2015) og Sola (2017)

Program for treffene finner du her: 20102011201220132015, 2017

Vestlandstreffet 2019 arrangeres av Vestnorsk filmsenter, Western Norway Film Commission, Filmkraft Rogaland og Mediefondet Zefyr, i samarbeid med Filmforbundets lokallag.